Business

Solutii business pentru afacerea ta.

Agent IT este aici pentru a va ajuta la dezvoltarea si inbunatatirea business-ului dumneavoastra, echipa noastra este specializata in tot felu de domenii, de la eliminarea virusilor la instalarea de retele si imprimante fara fir, mutarea datelor in mediu Cloud, alegerea corecta a echipamentelor si administrarea acestora. De fapt, garantam ca gasim o solutie la problema dumneavoastra. sau nu platiti – este simplu.

 • Achizitii echipamente Configurare hardware si Cablare structurata.
 • Consultanta IT, Instalarea / actualizare software.
 • Suport Help-Desk.
 • Suport server si aplicatii.
 • Intretinere preventiva si audituri de retea pe fir sau wireless.
 • Back-up de date in Solutii Cloud.
 • Solutii VoIP
 • Protectie si eliminarea virusi / malware si Securitatea datelor.

Daca nu vedeti problema cu care va confruntați enumerata aici, nu va faceti griji; probabil ca va putem ajuta.
Dati-ne un telefon si vom discuta nevoile dvs.: 0756 966 233

Achizitii echipamente, Configurare hardware si Cablare structurata.

Ai in plan o extindere a companiei tale? Esti un start-up care e nevoit sa achizitioneze echipamentele de IT pentru demararea business-ului? Echipamentele tale IT sunt invechite si nu mai tin pasul cu noile tehnologii aparute in 2019? Daca te afli intr-una dintre situatile descrise mai sus, sau in oricare alta ce implica achizitia de componente de  calculator, calculatoare, laptopuri, servere, echipamente de retea, imprimante cel mai indicat lucru este sa apelezi la noi, Agent IT, experienta in consultanta IT

Cu ajutorul acestui serviciu de achizitii echipamente IT va asiguram pe dumneavoastra nu numai ca vei obtine cele mai bune preturi prin partenerii Agent IT, dar si ca achizitiile pe care le vei face sunt ceea ce veti avea nevoie pentru afacerea dumneavoastra. De multe ori, fara o structura bine organizata, se aleg echipamente cu specificatii sub nevoile dumneavoastra sau, dimpotriva, cu specificatii mult peste nevoi, resurse ce nu vor fi folosite niciodata si raman un surplus in business-ul dumneavstra.

Pentru clientii cu care Agent IT are contracte de mentenanta lunara putem oferi discounturi la achizitiile de echipamente IT si alte periferice.

Agent IT recomanda si vinde doar echipamente testate, certificate de parteneri sau importatori directi al brandurilor cunoscute.

In functie de nevoile companiei dumneavostra putem oferi si solutii de inchiriere a echipamentelor.

Consultanta IT, Instalarea / actualizare software.

Agent IT ofera clientilor sai, fie ca sunt startup, bussnies de dimensiuni mici, medii sau mari, servicii de consultanta IT si nu numai. Vom analiza impreuna cu dumneavostra situatia actuala a infrastructurii IT precum si nevoile de extindere, dezvoltare si vom oferi solutiile optime pentru achizitia echipamentelor hardware, a licentelor software deasemenea mentenanta si intretinere ale acestora.

De multe ori firmele in crestere sau chiar si cele cu o experienta se reped in a achizitiona echipamente IT a caror specificatii nu sunt suficiente pentru o dezvoltare ulterioara, sau, dimpotriva, sa achizitioneze echipamente IT sau software a caror resurse nu vor fi folosite niciodata conform iar costurile lor ajung sa fie duble fata de nevoile dumneavoastra.

In cazul achizitiilor licentelor software, de multe ori este mai avantajos sa dezvoltati un training personalului companiei decat sa achizitionati solutii software care, in timp, sa presupuna costuri uriase si nu vor fi folosite la potentialul maxim.

Start-up si Afaceri mici.

Daca acum va lansati noua afacere, cu siguranta veti aprecia serviciile de consultanta IT din partea noastra, Agent IT. Vom disculta si vom intelege exact nevoile afacerii dumneavoastra in materie de IT si vom veni cu solutiile optime din punct de vedere al tehnologiilor si costurilor.

Stim bineinteles cat de importante sunt bugetele dumneavoastra, mai ales la inceput de drum in lumea business-ului , asa ca va vom prezenta cele mai avantajoase variante si posibilitatile de extindere si un plan de viitor in functie de nevoile dumneavoastra. Totusi, un sistem IT bine pus la punct de la bun inceput va va scuti de cheltuieli neprevazute in viitor.

Sedii multiple si Afaceri extinse.

In cazul in care detineti mai multe sedii ale companiei sau doriti extinderea afacerii dumneavoastra in alte puncte de lucru, indiferent de localizare, va putem ajuta cu proiectarea retelei la noul sediu, instalarea echipamentelor IT, servicii Cloud, realizarea legaturilor de internet si telefonie, precum si conectarea sediilor dumneavoastra prin solutii VPN (Virtual Private Network).

Cu ajutorul tehnologiilor VPN toti angajatii dumneavoastra din companie vor avea access la aceleasi resurse ca si cand ar fi intr-o singura retea locala.

Optimizarea costurilor

Agent IT ofera un audit gratuit pentru evaluarea sistemelor dumneavoasta IT, incepand cu sistemele de calcul, periferice, imprimante, echipamente de retea active si pasive, servere, licente software, servicii cloud, etc. Le vom inventaria, analiza si vom calcula costurile lunare de operare si intretinere pentru afacerea dumneavostra. De asemenea, nu sunt de neglijat costurile lunare cu printarea documentelor. Costurile de achizitie ale imprimantelor, costurile  consumabilelor, costuri de intretinere si repratii pot ajunge la sume semnificative.

Prin servicile Agent IT, va oferim contra unui cost lunar, fix si predictibil, toate echipamentele de care afacerea dumneavoastra are nevoie. Cu acest serviciu veti plati intotdeauna doar cat consuma business-ul  si va asigurati ca aveti in compania dumneavoastra echipamente performante tot timpul anului.

 

Suport Help-Desk.

Prin abonamentele de mentenanta IT lunare va oferim incluse serviciile de Help-Desk si Support IT.

Agent IT va ofera servicii de help-desk ce pot ajuta angajatii companiei dumneavostra sa rezolve rapid orice problema poate aparea sau sa solicite ajutor prin intermediul sistemului de asistenta pentru orice instalare de software, setare de e-mail, salvare de documete, instalare de echipamente sau orice fel de asistenta in domeniul IT, lucruri care nu tin de competenta profesionala a angajatilor.

In cazul in care aveti un anagajat IT in companie dar competentele sale sunt limitate, putem sa va oferim servicii de support inalt de nivel 2 sau nivel 3. Practic, situatii mai complicate ce tin de infrastructura IT a companiei sau probleme aparute in setarea software ce nu pot fi rezolvate de angajatul IT, acestea vor fi escaladate catre supportul de nivel superior.

Help Desk Remote

Agent IT  are solutii complete pentru a ajuta afacera pe care o detineti., oferirea de support remote presupune o conectare de la distanta la echipamentul de lucru ale angajatului sau la server pentru a remedia o problema ce a fost semnalata prin sistemul nostru de ticketing sau prin raportare telefonica a acesteia. Un tehnician sau inginer Agent IT, prin intermediul programelor securizate de remote control, va prelua controlul echipamentului sau a serverului si va putea interactiona cu acestea ca si cand s-ar afla in dreptul lor.

Software-ul de remote control la distanta foloseste o conexiune VPN securizata, criptata, iar toata comunicatia intre sediul Agent IT si sediul companiei este 100% sigura.

Peste 90% dintre situatile aparute in mod uzual pot fi remediate prin serviciul Help Desk Remote.

Help Desk Telefonic

Tehnicienii si inginerii Agent IT va stau la dispozitie si telefonic pentru semnalarea eventualelor situatilor aparute in exploatarea tehnologiilor IT a companiei. Vom prelua apelul angajatilor business-ului tau si te vom sfatui cum sa rezolvi o anumita situatie neprevazuta sau iti raspundem oricarei intrebari legate de domeniul IT.

Daca problema nu poate fi remediata prin indrumarea utilizatorului vom deschide un tichet de suport ce va fi rezolvat prin solutia conectarii de la distanta sau un tehnician Agent IT se va deplasa la sediul companiei pentru a rezolva problema cat mai urgent posibil.

Help Desk OnSite

In cazul in care problemele nu pot fi rezolvate prin serviciile de Help Desk Remote sau Telefonic, tehnicianul nostru se va deplasa la sediul companiei pentru a rezolva situatia semnalata.

Timpul maxim de interventie in asemenea cazuri depinde de tipul de abonament ales si contractat sau de SLA-ul convenit de comun acord prin contract semnat.

Sistem de Support Ticketing

Agent IT pune la dispozitia tuturor clientilor un sistem avansat de raportare a situatilor prin plasarea unui tichet de suport online pe platforma dezvoltata de noi.

Fiecare companie va avea posibilitatea sa se autentifice in sistemul de ticketing si sa semnaleze orice situatie aparuta. Prin acest sistem de ticketing ne asiguram ca inregistram si prioritizam corect toate incidentele semnalata de angajati tai iar timpul de raspuns este cel mai mic cu putinta.

Agent IT recomanda folosirea acestui sistem de raportare pentru usurinta de utilizare si urmarirea in timp real a cazurilor semnalate.

Administrare servere si aplicatii.

Servele sunt, cele mai importante echipamente din infrastructura IT a companiei tale. Activitatea companiilor depinde de multe ori de buna functionare a solutiilor ERP sau CRM implementate pe serverele companiei pe care o deti. Este foarte importanta monitorizarea in permanenta a functionalitatilor serverelor, administrarea continua a serviciilor ce ruleaza pe aceste servere, asigurarea update-urilor si patch-urilor de securitate la zi, dar si monitorizarea componentelor hardware.

Agent IT ofera servicii complete de instalare, configurare si mentenanta serverelor bazate pe Windows sau Linux.

Servicii de administrare servere

 • Instalare si configurare servere
 • Integrare servere in infrastructura IT existenta si distribuire de roluri in functie de necesitatea afacerii.
 • Migrari de servicii de la versiunile anterioare de Windows Server (Wndows Server 2000/2003, catre versiunile 2008 si 2012, 2012 R2 sau 2016)
 • Implementare, configurare si administrare servere de fisiere cu acces pe baza unui liste predefinite
 • Implementare, configurare si administrare servicii de tipul DNS, DHCP, FTP, VPN, Firewall, Terminal Services, Remote Desktop Services, servicii de E-mail bazate pe Microsoft Exchange, Google Suite.
 • Implementare, configurare si administrare servicii baze de date (MSSQL/MySql/Oracle), management baze de date utilizatori (Active Directory), sisteme de Virtualizare (HyperV)

Intretinere preventiva si audituri de retea pe fir sau wireless.

Agent IT vine cu soluti moderne la problemele afacerii tale. O infrastructura rapida bazata pe wireless poate fi un adevarat avantaj. Un sediu mare poate sa profite de tehnologia wireless si sa conecteze toate echipamentele IT in asa fel incat sa existe o monitorizare exacta a traficului de date. O securitate dezvoltata si verificarea fiecarei entitati din retea. Deasemenea cablurile vor disparea din birouri si campul vizual.

Putem sa va oferim urmatoarele servicii:

 • Configurare rețea între servere, computere, imprimante, SmartTV, sistem de supraveghere.
 • Creare locații de distribuire în rețea
 • Activare imprimante partajate și dispozitivele media
 • Conectarea altor dispozitive la rețea
 • Creare de interfata web pentru cei care se afla in retea (ex: vizitatorii pot vedea anumite pagini web cand se conecteaza la retea)

Back-up de date in Solutii Cloud.

Siguranta datelor este absolut necesara pentru orice tip de afacere, indiferent de domeniul acesteia de activitate. Fie ca vorbim de emailuri, baze de date, documente importante,  pierdea lor inseamna de multe ori blocarea partiala sau chiar totala a activitatii pe care o detineti. Vom implementa la nivelul companiei tale solutii moderne de back-up, atat locale cat si in sistem cloud. Prin aceste metode va asiguram ca in cazul unei situatii neprevazute, fie ca vorbim de cedarea echipamentelor hardware, infectarea cu virusi, un atac de tip „hacking” din exterior sau poate o eroare umana, datele si fisierele se pot recupera in cel mai scurt timp posibil si readuce la starea initiala fara a le pierde pe acestea.

Agent IT ofera solutii de back-up a datelor importante atat pe suport local in functie de nevoile afacerii, prin sincronizarea datelor in timp real pe un mediu de back-up aflat in sediul companiei, cat si solutii de back-up pe cloud, pe serverele proprii sau ale partenerilor de solutii de back-up profesionale.

Backup-ul poate fi efectuat in mai multe moduri:

 • Integral – metoda prin care se realizeaza o copie completa a datelor pe care le detineti.
 • Incremental – dupa salvarea initiala a datelor se incrementeaza periodic cu datele modificate
 • Diferential – se salveaza modificarile dupa ultimul backup integral facut.

Consultanta si implementarea acestor solutii de back-up este oferita tuturor clientiilor care au un abonament de mentenanta IT.

Agent IT ofera deasemenea solutii Cloud clientilor sai pentru serviciile de back-up, file storage, e-mail, SaaS (Software as a Service).

Serviciile Cloud se refera, in mare parte, la folosirea resurselor hardware si software ale unor servere externe si securizate ce se afla in Cloud (Internet).

Implementarea solutiilor Cloud poate aduce reduceri de costuri pe perioade scurte si medii.  Accesarea informatiilor situate in Cloud sunt accesate printr-o conexiune VPN securizata, deasemenea cont cu parola, ca si cand serverul s-ar afla in sediul companiei dvs.

Serviciile Cloud se pot oferi, in functie de nevoile specifice ale business-ului,  prin implementarea solutiilor Microsoft, Google sau Amazon.